Aula Universitària del Palau d'Anglesola

Programa primer trimestre

Bonnie image

Dr.Josep M.Solé i Sabaté

Dijous 6 d'Octubre

Catedràtic d'Història Contemporània per la Universtat Autònoma de Barcelona i llicenciat en folosofía. És especialísta en la Guerra Civil Espanyola i la postguerra. Autor de diversos llibres i assesor històric de TV3 i Canal 33.

Conferència: "Els fets del 6 d'Octubre"

Bonnie image

Consorci per a la Normalització Lingüística

Dijous 13 d'Octubre

El Consorci per a la Normalització Lingüística, abreujat CPNL, és un consorci d'entitats públiques de Catalunya creat el 15 de desembre de 1988 amb la finalitat de fomentar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua catalana.

Conferència: "I per què canviem del català al castellà"

Joan Yeguas foto

Dr. Joan Yeguas

Dijous 20 d'Octubre

Joan Yeguas i Gassó és doctor en Història de l'Art per la Universtat de Barcelona (2001) i és conservador de béns culturals en l'Àrea de Renaixament i Barroc al Museu Nacional d'Art de Catalunya (des del 2023)

Conferència: "Com mirar un quadre. Alguns casos pràctics del Renaixament i Barroc"

Arnau Vilarí foto

Arnau Vilaró

Dijous 27 d'octubre

Llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat Autónoma de Barcelona i Doctor en Estudis Filmics per la Universtat Pompeu Fabra. Juntament amb Carla Simón va escriure "Alcarràs"(2022), pel·lícula guanyadora de l'Ós d'Or en el 72 Festival Internacional de Cinema de Berlín.

Conferència: "Alcarràs. Com es va crear la pel·lícula"

Montse Perez foto

Montse Pérez Serra

Dijous 3 de Novembre

Montserrat Pérez Serra, Llicenciada en Història amb l’especialitat d´Arqueologia Clàssica per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Actualment, és professora del Programa Sènior de la Universitat de Lleida impartint les assignatures de Civilitzacions Antigues a la Mediterrània, així com Història Medieval de Catalunya.

Conferència: "Les 7 maravelles del món antic"

Pol Avinyó foto

Pol Avinyó

Dijous 10 de Novembre

Historiador musical del Gran Teatre del Liceu i crític d'òpera. Pol Avinyó, musicòleg del Liceu ens ha parlat de l'òpera "Il Trittico" de Puccini que anirem a veure el 3 de Desembre. Segons Pol Avinyó es tracta de l'òpera més important de la temporada del Liceu.

Conferència: "Ill trittico" de Giacomo Puccini

Dra. Esther Solé foto

Dra. Esther Solé

Dijous 24 de Novembre

Doctora en Història de l'Àrt i especialista en l'Àrt del s.XIX i XX. És professora associada del Departament d'Història de l'Art i Història Social de la Universtat de LLeida.

Conferència: " Gaudi i la Sagrada Família"

Anna M. Martí foto

Anna M. Martí

Dijous 1 de Desembre

Postgraduada per la Universtat Autònoma sobre Comunicació i líderatge polític. En aquesta xerrada mirarem de descobrir d'una manera divertida i molt accessible, alguns dels aspectes claus de la comunicació no verbal.

Conferència: " La comunicació no verbal. Parlem amb el cos i amb els gestos?"

Jaume Josa

Jaume Josa

Dijous 15 de Desembre

Doctor en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. És membre del GECC (Grup d’Experts del Canvi Climàtic de Catalunya) i ha participat en conferències i debats sobre aquesta temàtica; és coautor del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya.

Conferència: " La petxada de carboni que deixem"

Dr. Serafí Cambray Carner foto

Dr. Serafí Cambray Carner

Dijous 16 de Desembre

Professor de la Universitat de Lleida (UdL) i investigador postdoctoral del Grup de Recerca Traslacional Vascular y Renal de l’IRBLleida. També Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona, Diploma d’Estudis Avançats en Ciències Biomèdiques, Doctorat en Biologia Molecular amb menció cumlaude per la Universitat de Lleida.

Conferència: "Les malalties cardiovasculars"

Javier de Castro foto

Javier de Castro

Dijous 12 de Gener

Historiador i periodista musical des de finals dels anys vuitanta. De Castro és Coordinador de les Edicions i Publicacions de la @universitatdelleida on imparteix, eventualment, docència sobre diferents matèries relacionades amb la història social de la música.

Conferència: "The Beatles, un fenòmen irrepetible"

Alberto Velasco foto

Alberto Velasco

Dijous 26 de Gener

Doctor en història de l'art per la Universitat de Lleida. Actualment és professor associat del Departament d'Història de l'Art i Història Social de la UdL i del Grau conjunt de Geografia, Història i Història de l'Art de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Lleida.

Conferència: "El litigi de sixena"

Joan Romà foto

Joan Romà Monfà

Dijous 27 de Gener

Graduat en Publicitat i Relacions Públiques per la U.P.F. de Barcelona; Format en Lideratge en Marketing per la Kellogg School (escola de màrqueting de Chicago), i certificat en Estratègia i Innovació per l'escola de negocis de Harvard.

Conferència: "La transformació digital. Cap a on ens dirigim?"

Ramon Camats foto

Ramon Camats

Divendres 10 de Febrer

Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Cofundador i director de la revista “Rocapala”. Membre de la Unitat de Narrativa i Conversació del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Lleida. Membre de la Unitat d’Humor Terapèutic de la Facultat de Medicina de la UdL.

Conferència: "L'amor líquid o la liquidació de l'amor"

Aida Espinet foto

Aïda Espinet

Dijous 16 de Febrer

Màster d’acústica arquitectònica i medioambiental a la Salle, Universitat Ramon Llull CEO de l’empresa Acoustic Engineering SL. Fa més de 10 anys que treballa en el sector de l’enginyeria i consultoria acústica. Vicepresidenta de l’associació del col·legi oficial tècnics de Telecomunicacions de Catalunya.

Conferència: "El soroll, com evitar-lo"

Antonio Turiel foto

Antonio Turiel Martinez

Dijous 10 de Novembre

Llicenciat en Físiques , Llicenciat en Matemàtiques i Doctor en Física Teòrica , totes tres per la Universitat Autònoma de Madrid. És Investigador Científic del CSIC i treballa a l'Institut de Cièncias del Mar, a on la seva recerca es centra en l'ocenografia per satèl·lit, la turbulència ocèanica, els recursos naturals i la sostenibilitat.

Conferència: "Llums i ombres del futur energètic"

 Fransesc Bailón foto

Francesc Bailón

Dijous 2 de Març

Llicenciat en Antropologia Cultural, per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en la cultura inuit i des de 1997 es dedica a l'estudi i investigació d’aquest poble. Ha realitzat més de 35 expedicions a l'Àrtic, la majoria d'elles per conviure amb els inuit i els nenets, i ha viatjat a més de 60 països.

Conferència: "Els inuits. Caçadors del gran Nord"

Joan Picanyol foto

Joan Picanyol i Tarres

Dijous 9 de Març

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona. Diplomat en estudis avançats (DEA) a l’àrea d’Economia Financera i Comptabilitat. Doctor Cum Laude per la Universitat de Lleida. Té una llarga experiència en el món de la banca.

Conferència: "Sistema financer. Crisis i transformació"

Lucia Caram foto

Sor Lucía Caram

Dijous 16 de Març

És una monja dominica contemplativa i activista cristiana que fomenta la solidaritat i justícia social i lluita contra la pobresa i l'exclusió social. El 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi "pel seu compromís amb les persones més desfavorides. Tal com diu Sor Lucía Caram: "La meva vida són les meves causes i les meves causes valen més que la meva vida""

Conferència: " El voluntariat"

Miquel Torres Benet

Miquel Torres Benet

Dijous 23 de Març

Miquel Torres Benet, historiador i President del Grup de Recerques de les Terres de Ponent ens va parlar del pas de l’exèrcit del general cartaginès, Hanníbal Barca, per les terres de l’actual Catalunya, i, molt especialment, per les terres del Pla d’Urgell, l’Urgell i la Conca de Barberà.

Conferència: “El pas d'Hannibal per Catalunya - La mítica ciutat Ilergeta d'Antanagrum ”

Lucia Caram foto

Maria Corrales Pons

Dijous 30 de Març

La Maria una jove experta en geopolítica i que s’ha especialitzat en l’estudi d’aquest poderós Estat asiàtic ens va impartir aquesta xarrada. La conferenciant es va centrar en l’anàlisi del paper de la Xina en l’escena internacional canviant de les últimes dècades i a partir d’aquí va oferir unes quantes claus per interpretar el seu rol actual com a potència mediadora i, en paral·lel, com a primera potència econòmica mundial d’aquí molt pocs anys.

Conferència: "Xina: les particularitats del nou hegèmon"

Bonnie image

Genís Sinca i Algué

Dijous 13 d'Abril

Escriptor català guanyador del premi Josep Pla de Narrativa del 2013. És llicenciat en Periodisme. Va ser redactor al Diari d'Andorra i correponsal a Itàlia per diari de COM Ràdio.

Conferència: "El cavaller Floïd"

Bonnie image

Emili Baldellou Pampols

Dijous 20 d'Abril

Llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra i titulat per l’Institut del Teatre en l’especialitat Direcció escènica i dramatúrgia. Professor de teatre a la Universitat de Lleida i advocat en exercici des de 1995. Director de col·lectiu teatral L’AGROPECUÀRIA. Produccions Extensives. Autor de diverses publicacions com La pesta de Tespis (Ha negra del teatre), obres dramàtiques i projectes territorials de política escènica.

Conferència: "Tot és mentida"

Bonnie image

Assumpta Montellà

Divendres 28 d'Abril

Historiadora i escriptora catalana. Llicenciada en Història per l'UAB. Assessora hisòrica en documentals de TV3 i co-guionista en obres teatrals de temàtica històrica com La Maternitat d'Elna, In Memoriam i El Silenci dels Telers. LA MATERNITAT D’ELNA Aquesta és la història d’una gran dona que va salvar 597 nadons d’una mort segura. Un cant a la vida i a l’esperança.

Conferència: "La maternitat d'Elna"

Bonnie image

Pol Avinyó i Antoni Ros Marbà

Dijous 4 de Maig

Atoni Ros Marbà és un director d'orquestra i compositor català.Va estudiar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.Li han concedit igualment el Premio Nacional de Música del Ministeri de Cultura i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el gener de 2012.

Conferència: "Una tarda amb el mestre Ros Marbà"

Vicenç Lozano imagen

Vicenç Lozano

Dijous 11 de Maig

Periodista i escriptor. Cursà les carreres de Periodisme i Història a la Universitat Autònoma de Bellaterra. Des de el 1984 fins el 2020 ha estat rector de la Secció Internacional dels serveis Informatius de TV3 (Televisió de Catalunya).

Conferència: "Intrigues i poder al Vacticà"